MUĞLA / BODRUM - Vedat Türkmen Ortaokulu

12 – 18 YAŞ AŞI KAMPANYASI

12 – 18 YAŞ Aşı kampanyası uygulama esasları.

VELİLERİMİZİN YAPMASI GEREKEN İŞ ve İŞLEMLER

• 12-18 yaş aralığındaki çocukların Covid-19 aşı uygulaması yapılabilmesi için öncelikle ebeveynlerinin e-nabız üzerinden talep oluşturması gerekmektedir.
  • Aşı talebi oluşturulabilmesi için en az 12 yaşın doldurulmuş olması gerekmektedir.
  • e-Nabız uygulamasına giriş yapıldıktan sonra 'Çocuklarım menüsünden' 12-18 yaş aralığındaki çocuk seçilerek "COVID-19 Aşı Durumu" menüsüne geçilir.
  • 'COVİD-19 aşı talep' butonuna basılarak talep oluşturulmasının ardından 'Aşı Randevusu' adımları uygulanarak aşı randevusu temin edilir.
  • Aşı olmak isteyen 12 yaş üstü bireylerde ebeveynlerin ayrı olması ya da ebeveynlerden herhangi birinin vefatı durumunda e-nabız üzerinden talep oluşturma kısmında sorun yaşanması durumunda; mesai saatleri içerisinde Sağlık Bakanlığı Yazılım Destek Hattına 0312 248 5151 nolu telefondan ulaşılarak bilgi güncellemesi yapılması ile teknik destek sağlanacaktır.

OKULLARIMIZIN YAPMASI GEREKEN İŞ ve İŞLEMLER

• Okul Müdürlüğü tarafından günlük olarak aşı olma talebinde bulunan öğrenci sayısı tespit edilir.
  • Aşı talebi sayısı 6 ve katlarına ulaştığında İlçe Sağlık Müdürlüğü ile irtibata geçilir.
  • Talebin yapıldığı gün ya da en geç ertesi gün içerisinde İlçe Sağlık Müdürlüğü Gezici Sağlık ve Aşılama Ekipleri tarafından okul ziyaret edilir ve okul içerisinde aşılanma işlemi tamamlanır.
12-10-202112-10-2021

Yayın: 12.10.2021 - Güncelleme: 12.10.2021 20:15 - Görüntülenme: 247